До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко



У кiнець |  Повернутись...

Київенерго не закопує ями після ремонтів через борги киян


Зміст повідомлення

Борги за тепло негативно впливають на темпи відновлення благоустрою столиці після ліквідації аварій на теплотрасах. Так заявляють у ПАТ «Київенерго». Обгрунтовують свою позицію тим, що протягом 2017 року на тепломережах столиці "Київенерго" виявило та усунуло понад 13 тис. пошкоджень. У січні 2018 р. було ліквідовано близько 1 тис. пошкоджень. Висока аварійність на мережах і обладнанні зумовлена зношенністю трубопроводів.


У «Київенерго» говорять, що відновлення благоустрою ділянок, де проводились ремонтні роботи, ведеться в плановому режимі з урахуванням погодних умов. Проте суттєвою перешкодою для оперативного благоустрою є брак обігових коштів, зумовлений стрімким зростанням заборгованості клієнтів усіх категорій за спожиті послуги з опалення та гарячого водопостачання.

Цього року столиця увійшла до опалювального сезону з боргом 2,6 млрд грн, що майже на 1 млрд грн більше, ніж рік тому. Борг столичних споживачів за централізоване опалення та гаряче водопостачання на початок 2018 року досяг 4,7 млрд грн.

Київенерго наполягає на своєчасному та повному розрахунку клієнтів за спожиті послуги та погашенні боргів: "Комфорт у домівках та зовнішній вигляд київських вулиць і прибудинкових територій залежить від відповідального ставлення киян до своїх фінансових зобов’язань щодо оплати комунальних послуг".

Наразі залишається невідновленим благоустрій біля будників по вул. Срібнокільська, 1 (борг мешканців за централізоване опалення складає 2,5 млн грн, за гарячу воду – 565 тис. грн), вул. Голосіївська, 13А (борг за опалення – 2,2 млн грн, за гарячу воду – 330 тис. грн), бул. Кольцова, 14-Д (борг за опалення – 2,1 млн грн, 440 тис. грн), по вул. Маршала Тимошенка, 13А (борг за опалення – 1,7 млн грн, за гарячу воду – 455 тис. грн), вул. Оноре Бальзака, 4А (борг за опалення – 1,3 млн грн, гарячу воду 360 тис. грн).

Також КИЇВЕНЕРГО закликає киян дотримуватись заходів безпеки у місцях проведення ремонтних робіт на тепломережах: не наближатись до провалів ґрунту чи асфальту, уважно слідкувати за дітьми, а водіїв – не паркувати автівки поблизу розриттів та біля теплових камер, аби не перешкоджати роботі аварійних бригад.