До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко


Додаток 48

У кiнець |  Повернутись...

ЖКГ — Громадянам


КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВРАДИ

(КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ)

"КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО"

СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ "ЕНЕРГОЗБУТ"

пл. І. Франка, буд. 5, м. Київ, 01001

тел. (044) 287-40-76

E-mail: energozbut@kte.kmda.gov.ua

Адреса для листування:
вул. Жилянська, 83/53, м. Київ, 01032

Вих. №30/312/3153 від 04.03.2020 p.

На вх. №14АУ/П-377 від 22.01.2020 p.

П.І.Б.

Адреса

Шановний Їм‘я та по Батькові!

КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО" (Підприємство) розглянуто Вашу претензію щодо неправомірності нарахувань та компенсації у грошовій формі сумою 2479,79 грн. за послуги з централізованого опалення за адресою: вул. Януша Корчака, буд. 20-А, кв. 8.

Повідомляємо, що відповідно до Закону України "Про комерційний обліку теплової енергії та водопостачання" (Закону) у разі виходу з ладу або втрати вузла комерційного обліку, до відновлення його роботи або заміни, комерційний облік здійснюється розрахунково відповідно до методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства, з урахуванням середнього споживання теплової енергії — протягом попереднього опалювального періоду. Враховуючи законодавчі зміни у сфері житлово-комунальних послуг, в дію введено Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг (далі — Методика), затверджену Наказом Мінрегіону від 22.11.2018 № 315, яка встановлює порядок розподілу обсягів спожитих комунальних послуг. Проте застосування цієї Методики можливе за умови прийняття співвласниками багатоквартирного будинку рішення про модель договірних відносин та укладення відповідного договору з виконавцем послуг. Чинні договори зі споживачами не передбачають можливості застосування цієї Методики.

Отже, враховуючи неможливість визначення за зазначеною Методикою загального обсягу споживання теплової енергії при виході з ладу вузла комерційного обліку, мешканцям житлового будинку за наведеною адресою у жовтні-грудні 2019 року нарахування за послуги з централізованого опалення проводилися відповідно до Закону (витрата теплової енергії/кількість діб надання послуги).

Водночас слід зазначити, що з січня 2020 року за наведеною адресою відновлено роботу будинкового засобу обліку теплової енергії і нарахування мешканцям житлового будинку за послуги з централізованого опалення та їх розподіл між споживачами здійснюються за показаннями засобу обліку відповідно до Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

У разі, якщо показання засобу обліку теплової енергії зняті не в останні дні місяця, а протягом останнього тижня календарного місяця, в такому випадку нарахування за спожите будинком тепло впродовж решти днів проводиться за середньодобовими показниками споживання тепла будинком цього місяця.

Коригування рахунку за централізоване опалення згідно з показаними засобу обліку здійснюється після зняття показань наступного місяця.

Алгоритм розрахунку споживання Гкал окремою квартирою такий:

— після обчислення обсягу спожитих Гкал, визначається кількість Гкал, що були витрачені для обігріву 1 кв. м (обсяг спожитих Гкал / опалювальна площа житлових приміщень);

— для визначення спожитого обсягу Гкал конкретною квартирою необхідно кількість Гкал, що були витрачені для обігріву 1 кв. м, помножити на опалювальну площу такої квартири.

Вартість послуги з централізованого опалення для конкретної квартири визначається шляхом множення спожитих Гкал цією квартирою на встановлений тариф.

Відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води належить до повноважень органів місцевого самоврядування. Тарифи на послуги з централізованого опалення для населення встановлюються Розпорядженнями виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на підставі яких проводяться нарахування населенню за спожиті послуги.

Беручи до уваги зазначене, нарахування за комунальні послуги Підприємством здійснюються за порядком визначеним чинним законодавством України в сфері житлово-комунального господарства.

Разом з тим інформуємо, що з питання прядку нарахувань за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води споживач також може звернутися до будь-якого сервісного центру Комунального концерну "Центр комунального сервісу", до повноважень якого належать питання оплати комунальних послуг, періодів виникнення та сума заборгованості за ці послуги, консультація щодо шляхів врегулювання питання нарахувань та заборгованості, звіряння взаєморозрахунків за комунальні послуги тощо.

Водночас повідомляємо, що у зв'язку із значною кількістю звернень, що надходять від споживачів до КП "КИЇТЕПЛОЕНЕРГО", термін розгляду звернень за об'єктивних причин дещо збільшується, у зв'язку з чим не завжди вдається надати відповідь заявникам в термін п'ятнадцяти днів від дня їх отримання, за що приносимо Вам, шановний Їм‘я та по Батькові, вибачення.


С повагою, Директор, Підпис, П.І. Б.

Прізвище Виконавця