До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко


Додаток 42

У кiнець |  Повернутись...

ЖКГ — Громадянам


Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

"КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ

З ОБСЛУГОВУВАННЯ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ м. КИЄВА"

вул. Білоруська, 1 м. Київ, 04050,

тел. (044) 483-99-06, тел./факс (044) 483-96-15

keryucha@ukr.net

код ЄДРПОУ 34966254

Вих. №675/1, 9, 10 від 08.09.2020 р.

на № не вказано від не вказано

Адресат:

Їм'я, Адреса електронної пошті


Без персонального звернення...

Ваші електронні звернення стосовно видалення аварійних дерев на прибудинковій території житлового будинку *** на вул. *** розглянуто в Комунальному підприємстві "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва".

За результатами розгляду повідомляємо наступне.

Згідно п. 4 ст. 7 ЗУ № 2189-VIII від 09.11.2017 "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" (далі Закон) співвласники багатоквартирного будинку зобов'язані додержуватися вимог правил утримання багатоквартирного будинку і прибудинкової території, правил пожежної безпеки, санітарних норм. Згідно п.1 ст.8 Закону співвласники багатоквартирного будинку несуть відповідальність за шкоду, заподіяну третім особам у результаті невиконання або неналежного виконання своїх обов'язків як співвласників. Згідно п.1 ст. 11 закону Управління багатоквартирним будинком управителем здійснюється на підставі договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, що укладається згідно з типовим договором.

Згідно з укладеним договором витрати на обслуговування дерев та інших зелених насаджень на прибудинкових територіях житлових будинків не входять до складових вартості послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

Видалення зелених насаджень проводиться відповідно до вимог Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого Постановою кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 р. № 1045 та Порядку видалення зелених насаджень на території м, Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 27.10.2011 року № 384/6600.

Виходячи з вищевикладеного, КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" не отримувало підтверджуючих документів від КО "Київзеленбуд" щодо визнання дерев аварійними та відповідно не має законних підстав проводити їх видалення. Проте реагуючи на Ваше звернення підприємство направило офіційний лист до КО Київзеленбуд з проханням надати документи по обстеженню зелених насаджень на прибудинковій території буд. *** на вул. ***. При отриманні відповідних дозвільних документів Підприємством буде вирішуватись питання щодо проведення робіт з видалення аварійних дерев на прибудинковій території буд. *** на вул. ***.

Згідно ст. 19 Конституції України органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язанні діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про звернення громадян" (далі — Закон) органи державної влади, місцевого самоврядування та їх посадові особи, керівники та посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, до повноважень яких належить розгляд заяв (клопотань), зобов'язані об'єктивно і вчасно розглядати їх, перевіряти викладені в них факти, приймати рішення відповідно до чинного законодавства і забезпечувати їх виконання, повідомляти громадян про наслідки розгляду заяв (клопотань).

На виконання зазначеної норми, усі звернення, що надходять до КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" розглядаються по суті, а за результатами їх розгляду надаються повні та вичерпні відповіді.

Усі Ваші попередні звернення, у тому числі з питань обслуговування та ремонту ліфту в будинку № *** на вул. *** також були розглянуті по суті, а за результатами їх розгляду Вам були надані вичерпні відповіді. Відповідно до частини другої статті 8 Закону не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті.

Таким чином, у розгляді Вашого звернення від 23.07.2020 змушені відмовити. Також, на виконання частини четвертої статті 15 Закону інформуємо, що прийняте рішення може бути оскаржене Вами в порядку статей 16-18 Закону.


Директор, Їм’я, Прізвище.

4839906